• |
  • |

Tres de cada 10 morts en accident laboral a Espanya es produeixen en accident de trànsit

bomberos accidentes laborales tráfico

4.420 persones han perdut la vida els darrers set anys a Espanya en un accident laboral. D'aquests, 1.312 morts s'han produït a conseqüència d'un accident laboral de trànsit (el 29,7%).

D'aquests, el 56,1% es produeixen in itinere, és a dir, durant el trajecte d'anada o tornada de la feina. Per gènere, el 88,4% de les víctimes mortals són homes, i per tipus de vehicle, el 31,8% dels accidents de trànsit mortals es produeixen amb automòbils.

Són algunes de les xifres principals de l'estudi de sinistralitat realitzat pel Servei d'Activitats Preventives de Riscos Laborals d'Umivale Activa relatives al període comprès entre el 2017 i el 2022 amb dades de l'Associació de Mútues d'Accidents de Treball (AMAT).

El 2022 es van produir 67.397 accidents laborals de trànsit amb baixa, un 12% més que el 2021, “xifres que ens demostren que hem de continuar posant èmfasi en campanyes preventives com la que estem presentant, perquè les xifres continuen creixent”, ha destacat José Luis Cebrián, tècnic superior de Prevenció de Riscos Laborals.

Per tipus de vehicle, els turismes continuen aglutinant més de la meitat dels accidents laborals de trànsit a Espanya (50,9% del total del període 2016-2022). "En aquest sentit, ens ha cridat l’atenció que s’han produït quatre vegades més accidents de trànsit en jornada amb bicicletes i patinets que amb vehicles pesants, i més del doble dels accidents produïts amb camionetes o furgonetes", apunta Cebrián.

 

Campanya #CondueixSegur interactiva

Per tot això i amb motiu del Dia Mundial de la Seguretat Viària, el pròxim 10 de juny, la mútua torna a difondre la seva campanya #CondueixSegur amb una bateria d'audiovisuals interactius.

“Es tracta de sis audiovisuals que se sumen als dotze que ja es troben a la nostra web, però amb la novetat que, com a joc, inclouen preguntes sobre els continguts tractats permetent a l'usuari consolidar els seus coneixements en seguretat viària”, destaca Cebrián.

Els nous audiovisuals s'aniran publicant i difonent al llarg dels sis mesos que durarà la campanya per acabar el 18 de novembre, coincidint amb el Dia Mundial en record de les Víctimes d'Accidents de Trànsit.

A més, la campanya inclou una infografia 360º immersiva que recopila vídeos i fitxes informatives segons el tipus de vehicle i els seus riscos.

“Els usuaris poden desplaçar-se en un vídeo gravat en format panoràmic i anar clicant a cadascun dels vehicles. S’obriran desplegables amb materials associats a cadascun dels vehicles i fins i tot es podrà descarregar la informació inclosa en aquest entorn”. "Es tracta d’aprofitar les noves tecnologies i sensibilitzar d’una manera diferent per arribar al nombre més gran d’usuaris, independentment del tipus de vehicle que utilitzin", ha afegit.

Un contingut que se suma a tot el conjunt d'audiovisuals i fitxes que la mútua Umivale Activa disposa a la seva web per contribuir a reduir la sinistralitat viària i fomentar hàbits segurs al volant.

 

Nous recursos interactius aquí i més vídeos de la campanya #CondueixSegur

08/06/2023