• |
  • |

Quan cal aplicar la coordinació d'activitats empresarials?

Grupo de empresarios conversando

La coordinació d'activitats empresarials (CAE) és el conjunt de mesures que posen en comú les persones treballadores de dues o més empreses o treballadors autònoms amb l'objectiu de protegir la seguretat i salut dels qui treballen compartint un mateix lloc o centre de treball o bé hi presten la seva activitat per contractació d'obres o serveis.

Des de la mútua Umivale Activa, a través del Servei d'Activitats Preventives de Riscos Laborals, han difós una guia i una infografia esquema amb l'objectiu de proporcionar informació sobre les pautes i recomanacions que cal que segueixin tant les petites i mitges empreses com les persones treballadores autònomes per a una adequada coordinació d'activitats empresarials (CAE).

La guia recull els supòsits en els quals la CAE s'ha de dur a terme, els mitjans de coordinació de què hem de disposar (vegeu què és el recurs preventiu), les responsabilitats i eines de gestió. Per la seva banda, la infografia resumeix de forma esquemàtica tres casos en els quals aplicar la coordinació d'activitats empresarials.

Cas 1. Concurrència de treballadors de diverses empreses en un centre de treball: quan una empresa coincideixi amb altres al mateix centre de treball, sense que en siguin empresari titular ni principal.

Cas 2. Concurrència de treballadors de diverses empreses en un mateix centre de treball del qual un empresari és el titular: quan es contracti una o diverses empreses per executar activitats diferents de la que es fa en un centre de treball. L'empresa contractant actuarà com a empresari titular amb capacitat de posar a disposició i gestionar el centre de treball.

Cas 3. Concurrència de treballadors de diverses empreses en un centre de treball quan existeix un empresari titular: quan es contracti una o diverses empreses per executar obres o serveis corresponents a la mateixa activitat que es fa al centre de treball. L'empresa contractant actuarà com a empresari principal.

Aquest material es pot consultar a la web umivaleactiva.es, a l'apartat gestió de la prevenció de riscos laborals, dins de l'àrea de Prevenció i Salut.

20/08/2024


También te puede interesar