• |
  • |

Rebem el segell Bequal Plus, que certifica la inclusió de les persones amb discapacitat

Entrega Bequal Plus en Asamblea General Umivale Activa

Umivale Activa, mútua col·laboradora amb la Seguretat Social núm. 3, ha renovat el seu segell Bequal PLUS com a reconeixement al seu ferm compromís amb les persones amb discapacitat. Aquesta distinció reconeix la inclusió i implicació d'Umivale Activa amb aquesta causa, sobre la base dels indicadors del model que promou el sector organitzat de les persones amb discapacitat.

La presidenta d'Umivale Activa, Ana Benavides, ha rebut el Segell Bequal de mans de Jose Antonio Martín Rodriguez, director gerent de la Fundació Bequal, en un acte que ha tingut lloc en el marc de l'Assemblea General d'Umivale Activa.

Ana Benavides ha destacat l'“honor” que suposa rebre aquest distintiu, que reconeix els avanços i millores implantats en la mútua en aquests anys. Des de la mútua, que va obtenir la seva primera certificació en 2016, “sempre hem treballat en la millora contínua dels nostres processos reflectint la igualtat d'oportunitats en documents marc com el nostre Codi Ètic. Així mateix disposem d'un Pla Director d'Integració de Persones amb Discapacitat, centrat entre altres assumptes a implantar un estàndard d'accessibilitat en tots els nostres centres”.

Per part seva, Jose Antonio Martín ha destacat que “Umivale Activa ha demostrat el compromís amb les persones amb discapacitat, afavorint la igualtat d'oportunitats com demostra el 59,25% dels treballadors amb discapacitat que pertanyen al col·lectiu d'especial vulnerabilitat”.

A més, ha posat en valor les seves polítiques de “formació presencial on el 100% del personal administratiu de recepció ha rebut un curs de pautes de comportament i actuació davant pacients amb discapacitat, sense oblidar l'obligació, en totes les seves licitacions, de signar una declaració responsable en la qual entre altres coses s'indica el compliment de la quota de reserva del 2% si el proveïdor ocupa més de 50 treballadors”.


El certificat Bequal

El certificat Bequal és una fórmula d'avaluació per un tercer que determina el grau de compromís en matèria de Responsabilitat Social Corporativa i Discapacitat en àrees essencials d'una companyia.

A més de demostrar el compliment normatiu en matèria de discapacitat, fonamentalment ocupació i accessibilitat, les organitzacions que aconsegueixen el Certificat Bequal demostren el seu compromís i contribució amb el compliment de l'Agenda 2030 i els ODS, especialment l'ODS 8 sobre treball decent i l'ODS 10 sobre reducció de les desigualtats.

La Fundació Bequal, entitat que gestiona la concessió de la certificació, és el resultat del treball realitzat des de 2012 en la concepció d'un model sistematitzat d'indicadors certificables que reuneix tot el patrimoni i experiència de les seves entitats fundadores: el Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI), la Fundació ONCE, FEACEM i la Fundació Seeliger i Conde.

 

Veure la galeria fotogràfica

Veure vídeo de la jornada

13/07/2023


También te puede interesar