• |
  • |

La importància d'esmolar la destral

hacha

T'esforces per a millorar cada dia però no obtens resultats? Atura’t un moment i dedica't un temps. És important ordenar la ment i els teus recursos per poder tornar a l'acció amb una perspectiva més àmplia de cap on vas i quin rumb vols prendre.

Aquesta tècnica és la coneguda com esmolar la destral i ha estat el tema de l'última jornada del programa de benestar emocional impartit per la Sandra Alonso dins del catàleg de l'Escola de Salut d’Umivale Activa.

Aquesta última sessió ha abordat una altra de les eines que podem dur a terme per a aconseguir l'equilibri emocional; en aquest cas forma part de l'enfocament conductual. La Sandra, doctora en Psicologia i Ciències de la Salut, ha aprofitat també per a fer un repàs de totes les eines que ha anat presentat en els tres enfocaments per a poder abordar qualsevol situació negativa: el fisiològic, el cognitiu i el conductual.

Necessitem eines des dels tres enfocaments per a poder afrontar qualsevol problema de manera plena per al nostre equilibri emocional.

Dedicar-te temps per a rendir més

Igual que l'estrès i el treball desmesurat repercuteixen negativament en la nostra salut, treballar en nosaltres mateixos té el poder de sanar el cos i la ment.

La rondalla del llenyataire que volia tallar molts arbres sense descans i que, gradualment, anava baixant en els seus resultats malgrat no parar a descansar ens fa veure quina era l’error que cometia: no es detenia a prendre aire i a esmolar la seva destral. Cada vegada l’eina anava pitjor, tallava menys i repercutia en el seu estat anímic.

Igual que preparar les nostres eines per al treball ens fa ser més efectius, dedicar-nos temps de manera conscient, ordenar la nostra ment i replanificar ens fa tenir una perspectiva més àmplia del que volem, definir objectius i aconseguir-los.

Així, esmolar la destral significa fer coses que impliquin autoconeixement. Aquelles activitats o hàbits que necessitem anar agafant per a anar sentint-nos bé amb nosaltres mateixos. Són accions que ens fan superar-nos, millorar.

No és només distreure'ns sinó treballar en nosaltres mateixos. Fer esport, llegir, escriure reflexions, estudiar una cosa nova, meditar,… planificar la nostra missió personal, buscar i dedicar temps a la nostra missió de vida: Per què soc aquí? A què vull dedicar el meu temps? Quina és la meva prioritat en aquesta vida?

Així, hem de buscar temps durant el nostre dia a dia per a esmolar la destral. Parar un minut, connectar amb la respiració i veure el que volem fer. Que no ens consumeixi la rutina. Hem de buscar aquest buit que farà que tota la resta rodi.

23/02/2024


También te puede interesar