• |
  • |

Més de 78.400 persones s'han format en nutrició, benestar emocional i higiene postural amb l'Escola de Salut d'Umivale Activa

Escuela de Salud 2024

78.436 persones s'han format al programa Escola de Salut de la mútua Umivale Activa des que es va engegar el 2022.

23.012 persones han assistit a alguna de les 38 jornades en línia que s'han impartit de nutrició saludable, benestar emocional i cura de l'esquena. Els mutualistes interessats en el programa també han pogut inscriure-s’hi en diferit per poder veure'n el contingut en qualsevol altre moment. Així, 55.424 persones s'han format en diferit veient els vídeos de l'Escola de Salut. Unes jornades que han estat valorades com a excel·lents, amb una puntuació mitjana de 9,3 sobre 10.

“Aquestes xifres d'assistència tan reeixides ens animen a continuar aquest projecte, buscant noves temàtiques i continguts, per fomentar el benestar laboral, que resulta clau per comptar amb una plantilla productiva, motivada i compromesa amb l'empresa”, ha valorat José Luis Cebrián, coordinador del Servei d'Activitats Preventives de Riscos Laborals d'Umivale Activa.

Totes les trobades són en línia i els mutualistes es poden inscriure a l'opció en directe o en diferit. A més, hi ha la possibilitat d'inscriure's a les jornades que ens interessin per separat o a cadascun dels programes complets.

 

Nous continguts per a 2024

Per a 2024 l'Escola de Salut continua mantenint les tres temàtiques, però amb nous continguts. Per part de benestar emocional, després d'abordar la cerca de l'equilibri emocional des dels tres enfocaments (fisiològic, cognitiu i conductual) per poder afrontar qualsevol problema de manera plena, ara Sandra Alonso, doctora en Psicologia i Ciències de la Salut, aprofundirà a través de cinc noves jornades en la gestió de les quatre emocions bàsiques de l'ésser humà: la tristesa, la ràbia, la por i l'alegria.

“Aprendrem, primer, a reconèixer quin és el nostre diàleg intern i a crear hàbits que ens ajudin a sentir-nos millor i, després, anirem desgranant cadascuna de les nostres emocions innates i universals. Tots experimentem aquestes emocions diàriament. Amb aquestes jornades aprendrem a identificar-les i gestionar-les de manera que sapiguem sempre treure alguna cosa positiva de cada emoció”, ha destacat Sandra Alonso.

La programació de 2024 també continuarà aprofundint en nutrició i alimentació saludable. Després del seu bon acolliment en l'edició anterior, ara la dietista i nutricionista Ana Bilbao presenta un programa de nou jornades en què aprendre com menjar i beure de manera més saludable fora de casa, diferenciar els tipus de fam a través d'una alimentació conscient i la importància de conèixer els etiquetatges.

També abordarem quins hàbits canviar per prevenir malalties cardiovasculars, alternatives saludables als sucres afegits i coneixerem més sobre les begudes nutricionals. Dins del programa per a 2024 dedicarem una sessió a aconsellar sobre desdejunis, esmorzars i berenars saludables i derrocarem alguns mites alimentaris.

Finalment, mantindrem el bloc destinat a la cura de l'esquena i la higiene postural. Així, el 2024 s'han planificat quatre jornades per aprendre hàbits posturals correctes, així com exercicis pràctics per poder realitzar des de casa. Les jornades es fonamenten en una bateria de vídeos explicatius i fitxes d'exercicis per realitzar-los correctament.

“Conscienciar-nos de la importància d'adquirir una postura correcta en asseure'ns, en aixecar càrregues o en transportar-les és el que busquem amb aquest curs. Us facilitarem eines per evitar el dolor d'esquena, sempre pensant en persones que no tinguin una malaltia prèvia i amb l'objectiu de millorar la seva higiene postural”, ha destacat Vicente Pontes, responsable de l'àrea de Fisioteràpia d'Umivale Activa.

Les inscripcions al programa complet ja estan disponibles al web umivaleactiva.es, a l'apartat Escola de Salut, dins de Promoció de la salut.

 

Inscríu-te aquí a les nostres jornades de l'Escuela de Salut

27/02/2024