• |
  • |

Umivale Activa participa en la X edició de Laboralia, la Fira de Prevenció i Seguretat Laboral de la Comunitat Valenciana

laboralia 2023

Umivale Activa ha estat present en la X edició de Laboralia, el certamen de la Prevenció, el Benestar i la Seguretat Laboral que ha acollit Fira València del 15 al 16 de febrer. En concret la mútua ha moderat en nom de l'Associació de Mútues d'Accidents de Treball (AMAT) la jornada Bones pràctiques per a la promoció de la salut mental en l'empresa, amb l'objetiu de compartir experiències i iniciatives en l'abordatge de la promoció de la salut mental en les empreses.

La trobada, patrocinada per Affor Health, ha comptat amb les intervencions d'Ana Ávila, Directora de Prevenció i Salut de Mahou San Miguel; Enrique Esteve, responsable Departament Seguretat i Salut Laboral de Vicky Foods; Francisco Hernández, responsable de l'àrea de psicosociologia del Servei de Prevenció Propi de la Universitat Miguel Hernández; Mercedes Carrillo, HR Director del Grup Sonova España; Tamara Miralles, Coordinadora de Prevenció de Riscos Laborals del Grup Gimeno; Juan Francisco Charfolé, Responsable del Servei de Prevenció en Orange España; i Antonio Moreno, de la Inspecció de Treball.

“La situació postpandèmica ha despertat moltes vulnerabilitats en forma d'ansietat, estrès i conflictes. Això ha portat a les empreses a buscar promocionar la salut mental. En aquesta jornada hem analitzat les claus de la implantació d'aquestes pràctiques, els aspectes a tenir en compte i las principals dificultats per a desenvolupar una adequada gestió psicosocial en l'empresa”, destaca Silvia Sánchez, Tècnic Superior en Prevenció de Riscos Laborals.

 

Estudi biomecànic dels efectes de l'ús d'exoesquelets lumbars

La mútua també ha aprofitat el marc de Laboralia per a presentar i defensar un póster científic sobre l'estudi biomecànic que ha realitzat sobre els efectes de l'ús d'exoesquelets en treballadors de picking.

El document recull les principals conclusions de l'estudi l'objectiu principal del qual “és analitzar l'efecte que un exoesquelet lumbar (model LAEVO) té a nivell muscular i postural en llocs de treball que requereixen de manipulació manual de càrregues, concretament en operaris i operàries dedicats a la preparació de comandes el magatzems logístics” ha destacat José Luis Cebrián, Tècnic Superior en Prevenció de Riscos Laborals.

A més, l'estudi s'ha centrat també a conèixer els canvis posturals amb la introducció d'un exoesquelet lumbar, quantificar els canvis en els esforços musculars realitzats per l'usuari de l'exoesquelet i conèixer la seva percepció subjectiva.

14/02/2023


También te puede interesar