• |
  • |

Ampliem el nombre d'unitats d'Electròlisi Percutània terapèutica a les nostres clíniques

Electrolisis percutanea ampliación

La mútua Umivale Activa ha ampliat el nombre d'unitats d'electròlisi percutània terapèutica a les seves clíniques per poder oferir la tècnica a més població protegida. “En concret hem passat de set unitats a deu i tenim previst ampliar a més centres en els pròxims anys”, ha explicat Vicent Pontes, responsable de l'àrea de fisioteràpia de la mútua.

L’Electrolisis Percutània terapèutica és una tècnica invasiva que consisteix en l'aplicació de corrent elèctric continu directament sobre la zona danyada del tendó a través d'agulles específiques, per part del professional sanitari, amb l'objectiu de facilitar i ajudar a la regeneració del teixit afectat.

S'aplica sobretot en tendinopaties però també per a una altra mena de lesions del sistema musculoesquelètic. “És una tècnica que suposa poc temps d'aplicació –poc menys de dos minuts- i que combinant-la amb micro corrents i amb exercici terapèutic, estem obtenint resultats molt significatius pel que respecta a la millora funcional del pacient i en la reducció dels terminis de recuperació. A més és una tècnica totalment suportable per part del pacient”, apunta Pontes.

Aquest corrent provocarà una “petita inflamació local” per a ajudar a desencadenar mecanismes de regeneració del propi tendó. Aquesta tècnica agilitza els temps de recuperació de les tendinopaties. “Cal no oblidar que per a major efecte de la tècnica és necessària la realització d'uns certs exercicis específics, supervisats per el/la fisioterapeuta, amb una càrrega controlada i progressiva”, destaca el responsable de Fisioteràpia. Des de l'equip mèdic s'estudia, cas per cas, als pacients aptes per a rebre aquest tractament.

La mútua Umivale Activa ja disposava d'unitats d'electròlisi percutània en les zones on més casos de tendinopaties s'han registrat en els últims anys entre els pacients de l'entitat. En concret, València, Alacant, Quart de Poblet, Gandia, Elda, Alcorcón i Gijón, des d'on es tracten a pacients assignats a altres centres pròxims de la mútua.

Ara el servei es presta també en els centres de A Coruña, Reus i Benidorm “després de valorar la bona acceptació i els grans beneficis que ens està aportant aquesta tècnica pel que respecta a la reducció de terminis de recuperació i evitar recaigudes. A més estem valorant introduir aquesta tècnica en més centres d’Umivale Activa en els pròxims anys”. Pontes també ha posat en valor l'esforç en formació a la plantilla de fisioterapeutes.

08/11/2022