• |
  • |

Umivale Activa renova el seu compromís amb la Carta de la Diversitat

Carta Diversidad

La mútua Umivale Activa ha renovat per als pròxims dos anys el seu compromís amb la Carta de la Diversitat. La iniciativa, promoguida per la Comissió Europea en el marc de la Plataforma de Cartes de la Diversitat de la Unió Europea a través de la Fundación Diversidad, certifica que la mútua “respecta la normativa vigent en matèria d'igualtat d'oportunitats i no discriminació i continua contribuint al compliment dels deu principis europeus”.

La mútua és signant de la Carta de la Diversitat des de 2017 i el compliment dels sus principis forma part del seu full de ruta de responsabilitat social corporativa. Un codi de compromis que certifica la importància que la mútua li atorga als principis fonamentals d'igualtat així com la promoció de la no discriminació i, per tant, la inclusió de la diversitat cultural, demogràfica i social en l'organització.

 

Deu principis de la Carta de la Diversitat     

1. Sensibilitzar transversalment sobre els principis d'igualtat d'oportunitats i de respecte a la diversitat, incloent-los com a valors de l'empresa i difonent-los entre el seu personal.


2. Construir una plantilla inclusiva i diversa, fomentant la integració de persones amb perfils diversos independentment del seu gènere, orientació sexual, ètnia, nacionalitat, procedència, religió, creences, edat, discapacitat, o qualsevol altra circumstància personal o social.


3. Promoure una cultura inclusiva, afavorint la integració efectiva i evitant qualsevol tipus de discriminació (directa o indirecta) en el treball.


4. Diversitat i inclusió com a política transversal. Considerar la diversitat en totes les polítiques de direcció de les persones, gestionant-la de manera transversal, com a base i principi de totes les decisions que es prenguin en aquest àmbit.


5. Impulsar polítiques de conciliació i corresponsabilitat a través d'un equilibri en els temps de treball, família i oci, establint mecanismes que permetin l'harmonització de la vida laboral amb la familiar i personal de tota la plantilla.


6. Reconèixer la diversitat dels clients com a font de valor, sent també font d'innovació i desenvolupament.


7. Comunicar internament aquest compromís a tota la plantilla, fent-li partícip a tota l'organització de la responsabilitat adquirida com a signant de la Carta de la Diversitat.


8. Difondre el compromís entre les seves empreses proveïdores, convidant-los a unir-se a la comunitat d'empreses que a Espanya s'adhereixen de manera voluntària a la Carta.


9. Traslladar i fer arribar aquest compromís a administracions, organitzacions empresarials, sindicats i altres agents socials.


10. Bones pràctiques. Difondre les polítiques de diversitat i inclusió i els resultats obtinguts.

> Tornar a la Newsletter

28/08/2023


También te puede interesar