• |
  • |

Umivale Activa celebra a Avilés la seva Junta Directiva

240523 JD Umivale Activa

La mútua Umivale Activa ha celebrat a Avilés la seva Junta Directiva. La sessió, presidida per Ana Benavides, presidenta de la mútua en representació del Banc Santander, ha comptat, a més, amb Ramón Noblejas, president de la Junta Territorial d'Astúries, constituïda fa poc, i vocal de la Junta Directiva de la mútua en representació de l'empresa Valgi SA i de Grupo Samoa.

La representació asturiana s'ha completat amb Mariola Villarón, del grup empresarial Daniel Alonso SL, i Marcos Antuña, d'EDP España SA, tots dos membres de la Junta Directiva i de la Junta Territorial asturiana. També, amb els membres de la Junta Territorial d'Astúries: Carmen Coto (Totalenergies Clientes SAU), Avelino Díaz (Asturfeito SA), Marco Antonio Fernández (Esnova Racks SA), Iván Suárez (Nueva Delta SL), Jesús Kocina (AVS Millenium Salud SL) i Agustín Suarez-Valdés (Gonvarri Asturias SA).

En la sessió també han participat els vicepresidents de la Junta Directiva Araceli Morato, del Banc Bilbao Biscaia Argentaria; Patricia Such, de Seat Metropolis Lab Barcelona; Álvaro Murga, d'Iberdrola Espanya; i Maria Rosa Santonja, de l'empresa Mercadona. Rosa María Sánchez ha actuat en qualitat de secretària en representació de l'empresa Santander Consumer Finance.

Umivale Activa a Astúries

Umivale Activa, Mútua Col·laboradora amb la Seguretat Social núm. 3, protegeix la salut laboral de més de 41.100 persones treballadores a Astúries i hi atén més de 10.200 empreses. Disposa de centres propis a Oviedo, Gijón i Avilés, a més d'una xarxa de més de 70 centres col·laboradors als quals poden acudir els mutualistes.

El seu equip de professionals sanitaris, administratius i especialistes en rehabilitació ofereix assistència sanitària per accidents de treball i malalties professionals, gestió de prestacions i seguiment i control de la incapacitat temporal per accidents no laborals i malalties comunes.

En aquest sentit, cal destacar que el percentatge d'absències per incapacitat temporal de les empreses protegides per Umivale Activa a Astúries és del 4,42 % el 2023, enfront del percentatge d'incapacitat temporal del conjunt de la població protegida per les mútues al Principat d'Astúries, que ascendeix al 5,5 % (de cada 100 hores laborables, a Astúries se'n perden el 5,5 % per motius de salut. Aquest percentatge està per sobre de la mitjana nacional, que se situa en el 5,2 %).

Pel que fa a la incidència, les xifres d'Astúries són millors que la mitjana nacional, amb menys de 300 baixes per cada mil treballadors protegits, segons dades del total de població protegida per les mútues extretes de l'estudi sobre els determinants de l'absentisme laboral, engegat per Umivale Activa i l'Ivie.

En l'àmbit nacional, Umivale Activa protegeix més d'un milió sis-centes mil persones treballadores i més de 107.400 empreses associades. Disposa d'una xarxa assistencial de 112 centres a tot Espanya i més de 1.500 centres sanitaris col·laboradors.

La mútua és hereva d'Unión Mutua de Seguros. Fundada a Oviedo el 1930, va ser la primera mútua de la ciutat i la segona mútua asturiana. Entitat d'àmbit regional amb forta implantació al Principat d'Astúries que es va unir a UMI el 1994, per donar cobertura sobretot als sectors financer, elèctric i siderúrgic.

24/05/2024