• |
  • |

Umivale Activa incorpora SEAT S.A. a la seva Junta Directiva

220526 JD Gijon Umivale Activa Mesa

Umivale Activa, mútua col·laboradora amb la Seguretat Social nº 3, ha celebrat a Gijón la seva Junta Directiva, reprenent la seva tradició prèvia a la pandèmia de reunir-se anualment al Principat d'Astúries, un dels seus territoris originaris.

 

La sessió ha estat presidida per Houría Ech Chaibi, vicepresidenta primera en nom de Mercadona S.A., donada l'absència del president, Álvaro Murga, representant d'Iberdrola. També ha comptat amb la presència de Juan María Gorostidi (Banc Santander) i Ángel Luis Mancebo (Banc Bilbao Biscaia Argentaria) en la seva qualitat de vicepresidents i Héctor Blasco, director general d’Umivale Activa.

En aquesta Junta Directiva s'ha nomenat la doctora Patricia Such (directora de Salut, Seguretat i Emergències de les marques SEAT, CUPRA i de les empreses del Grup Volkswagen a l’Estat) com a nova vicepresidenta de la Junta Directiva en representació de la firma automobilística.

SEAT S.A. entra a formar part així de l'òrgan encarregat de dirigir la gestió i administració de la Mútua. La Junta Directiva ostenta la representació plena d’Umivale Activa en nom de l'Assemblea General i està formada per representants electes de les empreses mutualistes, així com de dos representants de la plantilla de l'entitat.

La Junta Directiva a la qual s'incorpora la companyia automobilística està composta per les següents empreses: ADe Logística, Agricultors de la Vega de València, Ajuntament de la Selva del Camp (Baix Camp), Clima Fred, Consum Societat

Cooperativa, Coselva, Diputació de Barcelona, Distribucions Rueda, Endos Medicina, Elring Klinger, Estival Park Salou, Exportacions Aranda, Frescos i Elaborats Delisano, Grasstop, Grup Manuel Palma, Grup Valls Companys, Indra, J.D.V. Iuris & Consultants, Fustes Llop Obiols, Naturgy, Nova Mevir, Tallers Denis i Vicky Foods Products. A més, Banc Sabadell, CaixaBank, EDP Espanya, Grup Daniel Alonso, MB Mibor Internacional i The SPB Global Corporation formen part del seu Consell Assessor.

Referent en salut laboral i en la lluita contra la pandèmia

La doctora Patricia Such és la directora del Departament de Salut, Seguretat i Emergències de SEAT S.A. des del 2011 i de les empreses del Grup Volkswagen a l’Estat des del 2018. Va estudiar Medicina a l'Hospital Clínic de la Universitat de Barcelona i és especialista en Medicina del Treball. Compta amb diversos màsters com el superior en Prevenció de Riscos Laborals de la Universitat Politècnica de Catalunya. Ha realitzat, a més, el Programa de Direcció General (PDG) a l’IESE i té una àmplia experiència en “management” i en el sector de les mútues.

Such ha publicat estudis de recerca relacionats amb la salut laboral i col·labora amb institucions públiques i universitàries com la Generalitat de Catalunya, la Universitat Autònoma de Madrid i la Universitat d'Harvard en el si del Comitè Científic de SEAT Empresa Saludable, format el 2017 amb l'objectiu de desenvolupar estudis científics que permetin analitzar millores de salut en la població. Va ser aquest mateix any, junt amb el seu equip, que la doctora Such va impulsar la creació del Centre d'Atenció i Rehabilitació Sanitària (CARS) situat a Martorell (Baix Llobregat), on s’ofereixen serveis sanitaris especialitzats com a traumatologia, ginecologia o cardiologia a tots els treballadors de SEAT S.A. i de la resta d’empreses del Grup Volkswagen. L'any 2020, va començar la seva activitat CARS Madrid.

Des de març del 2020, la doctora ha liderat les iniciatives de la companyia contra la Covid-19, que han estat reconegudes amb diferents guardons: des de la fabricació de respiradors d'emergència i màscares a la fàbrica de Martorell en els moments inicials de la pandèmia, a la realització de testatges massius als empleats o les campanyes de vacunació per a la població general i els treballadors de l'empresa. L'activitat preventiva desplegada per SEAT S.A. contra la COVID-19 ha tingut un impacte en el sistema públic de salut de gairebé 20 milions d'euros.

Principals xifres d’Umivale Activa

La mútua Umivale Activa vela per la salut laboral de més d'1.500.000 de persones protegides i més de 106.000 empreses mutualistes. L'entitat, amb uns ingressos de 1.500 milions d'euros i un resultat positiu de més de 24 milions d'euros, compta amb 122 centres propis repartits per tota la geografia nacional i es recolza amb una xarxa de 1.200 centres concertats, entre públics i privats, on prestar assistència sanitària als seus mutualistes.

Entre els principals objectius de l'entitat, hi son: l’aconseguir la màxima efectivitat en matèria de gestió de salut, seguretat laboral i les prestacions socials les quals li són competencials, en ares a convertir-se en el millor gestor de salut laboral de tot l’Estat. En aquesta tasca estan implicats els seus més de 1.600 professionals. Tant es així, que ha assolit fites com ser la primera organització espanyola en aconseguir el Segell d'Excel·lència Europea EFQM 700, la més alta distinció de la certificació internacional per reconèixer la seva gestió excel·lent, innovadora i sostenible.

Els principals mutualistes, a més dels membres de la Junta Directiva i el Consell Assessor, són: Applus Norcontrol, Bankinter, BASF Espanya, Burger King, FIATC Segurs, Generalitat de Catalunya, Generalitat Valenciana, Hospital Clínic de Barcelona, Hospital Universitari de València, IDCQ Hospitals, McDonald’s, Prodestral, Port de València, Port de Tarragona, Universitat de Lleida, Universitat de València, Universitat Politècnica de València, Universitat Rovira i Virgili de Tarragona i Vichy Català, entre altres.

27/05/2022