• |
  • |

Umivale Activa supera els 1.400 milions d'euros en cotitzacions socials

Asamblea General Umivale Activa GRUPO

L’Assemblea General d’Umivale Activa, Mútua Col·laboradora amb la Seguretat Social núm. 3, ha aprovat els resultats econòmics corresponents a l’exercici de 2022. Un exercici que la mútua tanca amb uns ingressos integrats de 1.437,99 milions d’euros, bàsicament per cotitzacions socials, i un resultat positiu de 54,54 milions d’euros, un 72% més respecte de l’exercici anterior.

L’Assemblea General ha acordat destinar, al fons de reserves, 369,66 milions d’euros, dels quals Umivale Activa aportarà a les arques públiques de la Seguretat Social 90,50 milions d’euros. “Aquestes xifres confirmen la bona gestió de l’entitat i ens situen com un dels referents del sector en eficiència, ja que som la primera mútua en la ràtio de productivitat”, ha posat en valor Anna Benavides, presidenta de la mútua en representació del Banc Santander.

Benavides ha estat l’encarregada de dirigir la sessió acompanyada pel president de la CEV i vicepresident de la CEOE, Salvador Navarro, i del director general, Héctor Blasco.

L’acte, que s’ha celebrat a l’Hotel Balneari Las Arenas, de València, ha comptat també amb la presència dels representants de SEAT, Iberdrola i Mercadona, que n’ocupen les vicepresidències, així com amb altres membres dels seus òrgans de govern, com CaixaBank, Banc Sabadell, o Naturgy.

 

Atén més d’un milió i mig de persones treballadores

Tal com s’ha presentat en l’Informe de Govern Corporatiu, Umivale Activa ha tancat l’exercici amb més de 107.200 empreses associades i més d’1.523.000 persones treballadores protegides, xifres que situen la mútua com la sisena del sector en volum de quotes.

Benavides ha destacat la xarxa assistencial de 113 centres propis repartits per tot l’Estat i els més de 1.600 professionals.

L’any passat, Umivale Activa va gestionar més de 1.006 milions d’euros en prestacions econòmiques de la Seguretat Social per a contingències professionals i comunes i prestacions per risc durant l’embaràs i lactància, atenció de fill menor amb malaltia greu i per cessaments d’activitat del col·lectiu de persones treballadores per compte propi.

 

L’absentisme laboral, en rècord històric

La presidenta d’Umivale Activa ha aprofitat la seva intervenció per posar el focus en “la pèssima evolució de l’absentisme laboral nacional”. Aquest 2022, l’absentisme va registrar les pitjors dades de la nostra història.

“A Espanya, per incapacitat temporal, el 2022 hem perdut el 5,30% de les hores pactades, un 28,65% més que el 2019 (any previ a la pandèmia) i un escandalós 96,11% més que el 2013, quan vam tocar fons amb la crisi econòmica”, ha detallat.

“Aquesta situació llastra greument la sostenibilitat de les nostres empreses, la nostra economia i està posant en risc la sostenibilitat del nostre sistema de Seguretat Social”, ha afegit Benavides.

En aquest sentit, i amb l’objectiu de “fer un bon ús dels recursos, les Mútues Col·laboradores, a més continuar facilitant a la població treballadora tots els nostres mitjans sanitaris, podríem coadjuvar a alleugerir l’actual sobrecàrrega assistencial i administrativa del sistema nacional de salut, en pro de reduir les actuals ràtios d’absències laborals”.

La celebració de l’Assemblea General ha servit, novament, de marc per rebre el segell Bequal Plus, que distingeix les empreses socialment responsables amb la discapacitat i que atorga la Fundació Bequal.

La presidenta, Ana Benavides, ha rebut el distintiu de mans de José Antonio Martín, director gerent de la Fundació Bequal. Un distintiu que certifica el compromís d’Umivale Activa amb la millora i l’increment dels nivells i la qualitat de l’ús de les persones amb discapacitat.

 

Veure la galeria fotogràfica

Veure vídeo de la jornada

 

07/07/2023


También te puede interesar