• |
  • |

Umivale Activa, compromesa amb l'Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible

ODS

Al setembre de 2015 l'Assemblea General de Nacions Unides va aprovar, per unanimitat, l'Agenda 2030: un pla d'acció en favor de les persones, el planeta, la prosperitat i la pau universal. Compta amb 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i 169 metes concretes a desenvolupar amb horitzó 2030.

Umivale Activa secunda i assumeix la seua contribució als ODS, que es troben integrats en el sistema de Responsabilitat Social Corporativa de la mútua. “La nostra organització ha identificat els ODS en els quals els nostres processos tenen un impacte directe, donant compte de les seues accions a favor d'un creixement econòmic inclusiu, amb cohesió, justícia social i mediambientalment sostenible”, ha destacat Jesús Santiago, Coordinador d'Organització de la mútua.

 

Objectius de Desenvolupament Sostenible

Així, la mútua ha establit una sèrie de compromisos i bones pràctiques alineades amb la seua estratègia, al mateix temps que actua com a altaveu perquè els ODS es coneguen a través dels seus canals de comunicació.

“La salut de les persones i la sostenibilitat econòmica del sistema de protecció social i sanitària dels treballadors i les treballadores són l'eix central de la nostra activitat. Per això, són moltes les iniciatives i plans que Umivale Activa té implantats que reforcen la nostra contribució als ODS, així com la nostra aposta pel compliment de l'Agenda 2030”.

En aquest sentit cal destacar la contribució als ODS referents a la salut i el benestar, l'acció pel clima, consum responsable, gestió sostenible de l'aigua, la justícia i institucions sòlides i el treball decent i creixement econòmic.

“En Umivale Activa duem a terme accions encaminades a garantir una vida sana i promoure el benestar de la societat tant en matèria de la cultura de la prevenció i la labor que realitzem per a reduir l'absentisme laboral i la sinistralitat, com en la nostra tasca de curar i rehabilitar amb la màxima qualitat als treballadors i treballadores als quals protegim i pagar les prestacions que per llei corresponguen”. Igualment té en marxa el programa Umiactivalientes Sans, per a incidir en la importància d'adoptar hàbits de vida saludables entre els seus empleats.

També en els ODS relatius a la gestió sostenible de l'aigua, consumisc responsable i acció pel clima amb accions recollides anualment en l'Informe de Govern Corporatiu i Sostenibilitat i certificat per AENOR.

Pel que respecta als ODS a favor de la igualtat destacar que Umivale Activa disposa d'una estratègia implantada d'inclusió i gestió de la discapacitat, recollint específicament la igualtat d'oportunitats en els seus documents fonamentals. Certifica el seu model inclusiu de gestió amb el segell Bequal Plus, distintiu amb el qual compte des de 2020 després d'ampliar i millorar el seu nivell de certificació d'estàndard a PLUS i que ha renovat recentment. Es tracta de l'acreditació que la Fundació Bequal atorga a institucions i empreses que realitzen polítiques a favor de les persones amb discapacitat.

A tot això se sumen els Codis de Bon Govern, que venen a completar el Codi Ètic i que recullen els criteris fonamentals que han de regir les actuacions i comportaments de les persones físiques i jurídiques que integren Umivale Activa i els compromisos de la Mútua en aquesta matèria.

 

25/09/2023


También te puede interesar