• |
  • |

Umivale Activa aposta pel benestar emocional, la cura de l'esquena i l'alimentació saludable

banner escuela de salud

18.500 persones van assistir a alguna de les 16 jornades de sensibilització que conformaven l'oferta de l'Escola de Salut Umivale Activa l’any 2022. Unes trobades que van ser valorades com a excel·lents, amb una puntuació mitjana de 9,3 sobre 10.

“Aquest bon acolliment ens va animar a continuar amb el projecte. Per aquest motiu presentem ara l'Escola de Salut Umivale Activa 2023, amb més oferta de continguts i de jornades”, ha destacat Silvia Sánchez, Tècnica Superior en Prevenció de Riscos Laborals.

Així doncs, en 2023 arrenca de nou l'oferta formativa amb el programa de benestar emocional, una cita mensual per cuidar d' “una cosa molt necessària per al nostre dia a dia i una prioritat per a Umivale Activa”, destaca Sandra Alonso, doctora en Psicologia i Ciències de la Salut i responsable del contingut d'aquest bloc.

El programa ofereix diferents tècniques i recursos personals per a poder gestionar a nivell individual el nostre estat de benestar des d'un enfocament fisiològic, cognitiu i conductual. “Qualsevol dels tres enfocaments seria vàlid però l'ideal és que els complementem. Necessitem eines des dels tres enfocaments per a poder afrontar qualsevol problema de manera plena i aconseguir un òptim equilibri emocional”, apunta Sandra Alonso.

 

Programa cuida la teva esquena 2023

També es reprendran les sessions de la cura de l'esquena. “El dolor d'esquena és una de les principals causes d'absentisme laboral”, assenyala Luis Alonso, fisioterapeuta d’Umivale Activa.

“No som conscients de com ens asseiem, de com romanem dempeus, de com manipulem càrregues o de com ens posicionem quan utilitzem el mòbil o l'ordinador. Aquest programa busca prevenir les lesions musculoesquelètiques a través de l'adopció de postures correctes que evitin aquestes lesions. També s'ofereixen una sèrie d'exercicis pràctics fàcils, de tonificació i estiraments, per a cuidar l'esquena en el nostre dia a dia”.

Les sessions en línia estan previstes per als mesos d'abril, juny, setembre i novembre.

 

Nutrició i alimentació saludable

Mantenir una dieta adequada és essencial per a portar una vida sana. Per això s'ha inclòs un tercer pilar a l'Escola de Salut Umivale Activa: Nutrició i alimentació saludable.

“El nostre objectiu és conscienciar de la importància que té dur a terme una alimentació saludable, tant en l'àmbit personal com en el laboral”, ha destacat Sánchez. Aquest 2023 estan previstes set trobades virtuals també de manera mensual des del mes de maig.

Els mutualistes interessats en el programa poden assistir als cursos en directe però també inscriure's en diferit per a poder visualitzar el contingut en qualsevol altre moment. Més informació en Escola de Salut Umivale Activa, dins de l'apartat Prevenció i Salut a umivaleactiva.es

30/03/2023