• |
  • |

Els accidents laborals de trànsit s'han incrementat un 15,7% el 2022

bomberos accidentes laborales tráfico

Els accidents laborals de trànsit amb baixa a Espanya s'han incrementat un 15,7% en el primer semestre del 2022 respecte al mateix període de l'any passat. És l’increment de sinistralitat laboral a les carreteres més alt dels últims cinc anys. En concret, de gener a juny a Espanya es van produir 32.483 accidents laborals que van requerir una baixa laboral.

Són dades d'un estudi elaborat per Servei d'Activitats Preventives de Riscos Laborals de la Umivale Activa amb dades de l'associació nacional de mútues. "Xifres que ens han de posar en alerta i incidir en campanyes com la que portem en marxa des de la mútua", ha destacat José Luis Cebrián, Tècnic Superior en Prevenció de Riscos Laborals.

Així, i amb motiu del Dia Mundial en record de les Víctimes d'Accidents de Trànsit, el pròxim 21 de novembre, la mútua publica l'últim dels seus dotze audiovisuals de prevenció dins de la seva campanya #ConduceSeguro #CondueixSegur. En aquesta ocasió el tema triat és l'ús del casc en les motocicletes i ciclomotors.

"No dur el casc de forma correcta – portar-lo descordat o no ajustat correctament o utilitzar una talla inadequada- provoca el 29% dels morts en ciclomotors, segons dades de la Direcció General de Trànsit", destaca Cebrián. "Són xifres molt alarmants que es podrien haver evitat fent prevenció. Amb la campanya que hem preparat volem esvair dubtes com saber triar la talla adequada de casc o quan és moment de canviar de casc".

El vídeo, que ja es pot veure al web de la mútua, al canal de YouTube i a les seves xarxes socials, se suma una campanya que sorgeix amb l'objectiu de promoure actituds segures al volant.

Hi ha un primer bloc d'audiovisuals que ofereixen claus per saber com comportar-se davant situacions de risc, com les ocasionades per inclemències meteorològiques i un segon bloc, que posa el focus en els factors de risc i conducció segura de furgonetes, ciclomotors i bicicletes.

 

El full de rescat o la importància d'una ràpida assistència en carretera

Aquest material audiovisual es complementa amb prop de 50 fitxes informatives de bons hàbits al volant dins d'una campanya de sensibilització que es realitza des de la mútua de manera ininterrompuda des de fa quatre anys.

"Es tracta de fitxes breus, amb idees senzilles d'entendre i consells pràctics per als conductors que anem realitzant des de 2018. És un material que està disponible de forma gratuïta a la web, però que també es difon periòdicament en les xarxes socials, per a un major abast de les campanyes".

Aquest mes la fitxa està dedicada al full de rescat. "Davant d'un sinistre viari greu amb víctimes atrapades en un vehicle, sovint els bombers dediquen temps a saber com abordar-ne l'extracció. La ubicació de la bateria, generadors de gas, travessers, etc., és informació tècnica del nostre vehicle que podem oferir de manera ràpida als serveis de rescat portant aquest document al vehicle per guanyar uns minuts al rellotge, en uns moments on el temps és vital".

Aquestes dues iniciatives completen tot el material de prevenció en seguretat viària que es pot consultar al web, amb campanyes d'ergonomia i posició correcta i realitat virtual immersiva per prevenir accidents laborals de trànsit en motocicleta, entre d'altres.

 

> Volver a la Newsletter

17/11/2022


También te puede interesar