• |
  • |

Un centenar d'empreses i institucions celebren el centenari de Reddis Unió Mutual i Mútua d'Accidents de Treball de Tarragona

Foto centenario Umivale Activa Reddis y MATT

Umivale Activa ha celebrat el centenari de dues de les seves mútues predecessores: Reddis Unión Mutual (de Reus) i Mútua d'Accidents de Treball de Tarragona (MATT), al mateix temps que ha homenatjat a empreses i organismes del Camp de Tarragona que duen anys confiant a la mutua.

La presidenta de la mútua, Houría Ech Chaibi, ha ressaltat que totes dues entitats "són clau en la història de la recent Umivale Activa però també en la història de Reus i Tarragona". "Umivale Activa és el resultat de la integració de 50 mútues al llarg de 118 anys. La degana de totes elles es va fundar a Barcelona en 1904".

Així, ha emfatitzat que durant el segle commemorat "sempre hem treballat per a ser percebuts com els millors gestors de salut laboral a Reus, Tarragona, Catalunya i Espanya". "La nostra única raó de ser és treballar de manera proactiva en la cura de la nostra població protegida, les plantilles de les nostres empreses mutualistes, per a fomentar la millor salut laboral possible", ha afegit.

 

Homenatge als expresidents de totes dues entitats i a les empreses amb números d'associació més antics

L'acte, que ha tingut lloc a l'hotel La Boella (situat a La Canonja), ha congregat a un centenar de persones del teixit econòmic, empresarial, polític i social de la zona. Com la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó; l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, i el primer tinent d'alcalde de Tarragona, Jordi Fortuny. A més de les regidores Teresa Pallarès i Elvira Vidal, dels consistoris de Reus i Tarragona, respectivament.

També han assistit el director provincial de la Tresoreria General de la Seguretat Social (TGSS), Pablo Martín; la directora provincial de l'Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS), Mónica Herranz; i el president del Col·legi de Graduats Socials de Tarragona, Jaume Francesc.

Per la part empresarial, la presidenta de la Cambra de Comerç de Tarragona, Laura Roigé; el president de la Confederació Empresarial de la Província de Tarragona (CEPTA), Josep Antoni Belmonte; el president provincial de Comerç de la Petita i Mediana Empresa de Catalunya (PIMEC) en Tarragona, Florenci Nieto; el president de l'Associació Empresarial Química de Tarragona (l'AEQT), Ignasi Cañaveral. A més de multitud d'empresaris i alts directius d'empreses associades a Umivale Activa.

L'esdeveniment va dedicar especial atenció als expresidents de Reddis, Francesc Cabré i Ferran Teixidó o de la MATT, com Javier Artal.

Josep Nogués, president de la Junta Territorial de Tarragona d’Umivale Activa, a més de membre de la Junta Directiva i la Comissió Permanent, ha possat l'accent a "l’imparable" procés de concentració del sector mutualista espanyol. Una dinàmica en la qual Umivale Activa ha quedat molt ben posicionada a l'hora de futures fusions. "El 2000 –va puntua-litzar-, operaven un total de 30 mútues. En l'actualitat existeixen 18. Gairebé la meitat", alertà.

El que fora president de Reddis, Francesc Cabré, també de la Cambra de Comerç de Reus per espai de 38 anys, alhora que fundador de La Industrial Algodonera (LIASA), va rendir un sentit homenatge a Artemi Teixidó, fundador d'Indústries Teixidó (especia-litzada en la fabricació de peces mecanitzades d'alta precisió) i pare de Ferran Teixidó, actual director general de la citada companyia i antic president de Reddis.

Cabré va rememorar com, ja a principis de la dècada dels anys 80, "Reddis Unió Mutual va tenir la necessitat d'expandir la seva acció local i fer el salt a tota Catalunya per a preservar i ajudar als treballadors".

Por su parte, Laura Roigé, presidenta de la Cambra de Comerç de Tarragona, va evocar els 90 anys de col·laboració de la seva corporació amb l'antiga MATT, una relació que amb el temps s'ha vist "inalterable, gràcies a la confiança en els serveis, els valors, la proximitat amb les per-sones. Un referent i exemple –agregà- de la feina ben feta".

Per part seva, Josep Amigó, director de l'Institut Pere Mata, institució especialitzada en salut mental, amb més de 2.500 treballadors en plantilla, va aprofitar l'ocasió per a al·ludir als 126 anys d'aquesta organització i analitzà com persistir durant un període de temps tan llarg mitjançant l'optimisme, la transformació i "l'adaptació constant al que demanen els mercats".

 

Álbum de fotos del evento

> Volver a la Newsletter

30/11/2022