• |
  • |

L'Escola de Salut d'Umivale Activa ha arribat a més de 18.500 persones el 2022

balance Escuela Salud 2022

La pandèmia va deixar al descobert la fragilitat de la nostra salut mental, tant a dins com a fora del nostre entorn laboral. En l’era postcovid, tant l’administració pública com les empreses han posat el benestar emocional i el foment de la vida saludable en el seu full de ruta per promoure una salut laboral adequada en les persones treballadores.

Amb aquest mateix objectiu, el 2022, la mútua va iniciar l’Escola de Salut Umivale Activa, un programa anual de jornades “que impulsen la vida saludable i el benestar de la nostra població protegida, les treballadores i els treballadors de les nostres empreses mutualistes”.

El 2022, més de 18.500 persones s’han inscrit a les 16 jornades que s’han ofert en línia. “Una oferta formativa que s’ha centrat en dos pilars: el benestar emocional i la cura de l’esquena, origen de dos dels principals motius de baixes laborals que tenim avui dia”, ha apuntat Victoria Chaves, directora d’Atenció al Client i Assessoria Jurídica de la mútua.

“Cada vegada hi ha més companyies que inclouen mesures que fomenten la vida saludable i el benestar de les seves plantilles. Un treballador sa i feliç és més productiu i, per tant, també la seva organització. A més a més, aquestes iniciatives contribueixen a retenir el talent, perquè la visió del personal respecte a la companyia on treballen millora de manera notable quan se senten ben cuidats”, hi ha afegit Chaves.

Els mutualistes interessats en el programa han pogut assistir als cursos en directe, però també han pogut inscriure-s’hi en diferit per poder visualitzar el contingut en qualsevol altre moment. Els vídeos de l’Escola de Salut han registrat més de 27.500 reproduccions i els assistents han valorat les jornades com a excel·lents, amb una puntuació mitjana de 9,3 sobre 10.

El 2023, les treballadores i els treballadors protegits per Umivale Activa poden tornar a gaudir de les jornades de benestar emocional i d’higiene postural. A més a més, ben aviat es llançarà un tercer paquet de trobades centrades en la nutrició saludable.

 

Programa El teu benestar emocional, la nostra prioritat

Format per onze trobades virtuals mensuals de trenta minuts cadascun, els assistents han tractat diferents tècniques per gestionar el seu benestar emocional en funció de tres tipus d’enfocament: fisiològic, cognitiu i conductual.

“Qualsevol emoció té tres tipus d’enfocament. Tant li fa per quin comencem, però hem de disposar d’eines per gestionar-los tots tres per, com una espiral del nostre estat anímic, gestionar el nostre benestar d’una manera òptima”, explica Sandra Alonso, doctora en Psicologia i Ciències de la Salut, especialista en Psicologia Clínica i Forense de la mútua i responsable del programa.

D’aquesta manera, l’espai divulgatiu ha ofert, als assistents, tècniques per enfortir i potenciar els recursos personals per fer front a l’estrès i aprendre a reaccionar davant les adversitats.

 

Seminaris Cuida la teva esquena

La higiene postural també ha tingut un paper destacat a l’Escola de Salut. El 2022 s’han ofert quatre sessions de quaranta-cinc minuts de durada, a més d’una jornada de presentació el 2021 amb motiu de la Setmana Europea de Seguretat i Salut, on s’han ensenyat hàbits posturals correctes, a més d’exercicis pràctics per poder fer a casa, de manera habitual, ajudant-se amb una guia d’exercicis i vídeos explicatius.

“No som conscients de com ens asseiem, de com estem drets, de com manipulem càrregues o de com ens posicionem quan ferm servir el mòbil o les tauletes”, assenyala Vicent Pontes, diplomat de grau en Fisioteràpia, màster en Teràpia Manual i Osteopatia Estructural i responsable de l’àrea de Fisioteràpia de la mútua.

“La conscienciació sobre els nostres hàbits posturals, tant a dins com a fora de la feina, així com l’aprenentatge de com les males postures afecten la nostra columna, juntament amb la realització de certs exercicis específics, formen part de les principals eines per evitar el mal d’esquena. Aquests seminaris s’adrecen a persones que no tenen cap malaltia de l’esquena, amb l’objectiu que millorin la higiene postural i ajudar a prevenir el mal d’esquena”, hi afegeix Pontes.

Pots ampliar aquesta informació a Escola de Salut Umivale Activa, dins de l’apartat Prevenció i Salut a umivaleactiva.es. També pots llegir els articles de resum de les jornades en el blog.

 

17/01/2023


También te puede interesar