• |
  • |

Actuem junts per a aconseguir un entorn de treball segur i saludable

Seguridad y salud

El 28 d’abril es commemora el Dia Mundial de la Seguretat i Salut en el Treball, cita marcada al calendari per l'Organització Internacional del Treball (OIT). Aquest any l'efemèride posa l'accent en el principi i el dret fonamental de les persones treballadores de comptar amb un entorn de treball segur i saludable.

En aquesta línia, la mútua Umivale Activa ha preparat una campanya informativa sota el lema Actuem junts per a aconseguir un entorn de treball segur i saludable. Recordeu que protegir la seguretat i salut de les persones és una qüestió de tots.

Una iniciativa posada en marxa des del Servei d'Activitats Preventives de Riscos Laborals de la mútua  que proporciona a les empreses materials gràfics amb l'objectiu de donar a conèixer què són els entorns de treball segurs i saludables, així com els objectius i els beneficis que s'assoleixen en apostar per aquests.

L'OMS defineix com a entorn de treball saludable "aquell en què els treballadors i caps col·laboren en un procés de millora contínua per promoure i protegir la salut, seguretat i benestar dels treballadors i la sustentabilitat de l'ambient de treball".

En apostar per entorns de treball segurs i saludables “millorem la nostra qualitat de vida i apostem per plantilles més sanes i segures que fan a les empreses ser més productives i competitives, consolidant el seu futur al mercat laboral”, destaca Salud López, Tècnica Superior en Prevenció de Riscos Laborals.

La campanya detalla els objectius de mantenir un entorn segur i saludable, així com els beneficis tant per a l'empresa com per a les persones treballadores. Per acabar, centra el paper de la mútua en la consecució d'aquest objectiu.

Aquest material ja es pot consultar i descarregar a umivaleactiva.es a l'apartat, gestió de la prevenció de riscos laborals, tant en castellà com en català.

 

Nova jornada de l'Escola de Salut d'Umivale Activa

També amb motiu del Dia Mundial de la Seguretat i Salut al Treball, des de la mútua s'ha programat una nova jornada de l’Escola de Salut, dins del paquet de trobades de benestar emocional.

En aquesta ocasió, la doctora Sandra Alonso se centrarà en l'enfocament cognitiu i ens oferirà noves estratègies que ens ajudaran a aturar els pensaments negatius que ens generen malestar.

A més a més, el pròxim mes de maig la mútua posarà en marxa el darrer dels pilars de l'Escola de Salut amb una sèrie de jornades sobre nutrició i alimentació saludable.

 

25/04/2023


También te puede interesar