• |
  • |

La campanya de seguretat viària, ergonomia i posició correcta al volant premiada per la Societat Espanyola de Salut i Seguretat en el Treball

Congreso SESST distinciones

La seguretat viària, la sinistralitat laboral per patologies no traumàtiques i el benestar emocional; aquestes són les bases amb les quals la mútua Umivale Activa s'ha presentat a l'XI Congrés Internacional i IV Nacional de Salut Laboral i Prevenció de Riscos Laborals, organitzat per la Societat Espanyola de Salut i Seguretat en el Treball (SESST) i que ha tingut lloc a Madrid del dia 22 al 24 de maig.

En concret, la mútua ha presentat una campanya audiovisual titulada Ergonomia i posició correcta al volant per contribuir al foment de la seguretat viària, projecte pel qual ha estat guardonada en la categoria Premi als treballs científics en salut laboral i prevenció de riscos, modalitat Vídeos. Una campanya que s'engloba dins de totes les iniciatives que es duen a terme des de la mútua en el seu compromís amb la seguretat viària laboral i que es pot veure aquí.

El Servei d'Activitats Preventives de Riscos Laborals d'Umivale Activa, representat per José Luis Cebrián, Silvia Sánchez i Salud López, també ha presentat al congrés el seu estudi sobre la sinistralitat laboral deguda a infarts, vessaments cerebrals i altres patologies no traumàtiques, així com una bateria de propostes preventives per reduir-la. Un estudi que es materialitza amb la campanya #UmivaleActivaCuidaelteuCor, junt amb moltes altres iniciatives englobades en el Programa Empresa Sana de la mútua.

Per la seva banda, Sandra Alonso, doctora en Psicologia i Ciències de la Salut de la mútua, ha presentat la ponència sobre benestar emocional i la gestió de les emocions bàsiques de l'ésser humà. Es tracta d'un dels pilars de l'Escola de Salut Umivale Activa, que la mútua està desenvolupant des de 2021.

Doble reconeixement per a Umivale Activa

A més del guardó per la campanya de seguretat viària, la mútua també ha estat reconeguda com a empresa SESST 2024 com a entitat “que ha destacat en l'estudi, la divulgació i la integració de la salut i la seguretat laboral”.

La Comissió Científica dels premis ha considerat que Umivale Activa reuneix els requisits necessaris per obtenir aquest reconeixement per les seves activitats de promoció i innovació en pro de la salut i la seguretat en el treball.

José Luis Cebrián, coordinador de l'àrea d'Activitats Preventives de la mútua, ha rebut el guardó de mans de la doctora Benilde Serrano, presidenta de la SESST, i ha aprofitat l'ocasió per agrair tots dos reconeixements al Comitè Científic i felicitar l'organització del congrés, “referent per a tots els professionals de la Seguretat i la Salut Laboral”.

 

27/05/2024


També us pot interessar