• |
  • |

Primers auxilis i actuacions en cas d'accident laboral

umivale activa riscCat 2023

La mútua Umivale Activa ha abordat la importància dels primers auxilis en general i en particular dins de l'àmbit de les empreses. Ha sigut en el marc del congrés RiscCat, un certamen de Prevenció de riscos, seguretat i salut laboral organitzat pe l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i el Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials, Garraf-Penedès que enguany ha celebrat la seua quarta edició.

La directora d’Umivale Activa a Catalunya centre i Canàries, Claudia Arandia, i Núria Jareño, tècnica superior en Prevenció de Riscos Laborals, han sigut les encarregades de presentar la ponència Primers auxilis i primeres actuacions en cas d'un accident laboral.
També han sigut presents en el congrés Ceferino Fernandez, Coordinador del servei d'Activitats Preventives de Riscos Laborals de la mútua, i Koldo Lanaspa, director territorial de la mútua a Vilanova i la Geltrú.

Els objectius de la ponència han sigut facilitar l'adquisició de coneixements bàsics per a reconéixer, avaluar i prioritzar en situacions d'urgència i emergència, desenvolupar habilitats per a oferir una atenció immediata de qualitat i al mateix temps activar els serveis mèdics d'urgència, i aprendre a saber què fer i què no fer front a determinades situacions.

Han posat especial èmfasi en el sistema d'emergència PAS (protegir, avisar i socórrer) i han explicat casos pràctics de situacions de primers auxilis més comuns en l'àmbit laboral com a actuacions enfront de problemes respiratoris, davant situacions de pèrdua de coneixement, ferides, hemorràgies, cremades i urgències cardiovasculars.

 

En el següent enllaç es pot consultar tota una bateria de fitxes per a saber com actuar davant una situació d'emergència.

També podeu vore la ponència al següent enllaç.

22/06/2023