-
Com puc calcular les despeses que suposa l'absentisme laboral en la meva empresa?
El nostre simulador de despeses generats per l'absentisme laboral, ajuda a les empreses a conèixer el seu impacte econòmic sobre la compta de pèrdues i guanys i la importància d'adoptar mesures que ajudin a reduir o eliminar la seva incidència en les organitzacions.
Com puc accedir al simulador?
Aquesta eina està disponible en aquesta pàgina i calcula de manera orientativa el cost real de les jornades perdudes anualment.
Per a obtenir el cost de l'absentisme de l'empresa, és necessari aportar les següents dades:- Número de treballadors i treballadores
- CNAE
- Indicar si l'empresa complementa el 100% el sou, en cas de baixa mèdica
- Sou mig dels treballadors base, tècnics i directius.
- Nº de baixes per accident laboral o malaltia professional (aproximat o exacte)
- Duració de les baixes per accident laboral o malaltia professional (aproximat o exacte)
- Nº de baixes per malaltia comuna (aproximat o exacte)
- Duració de les baixes per malaltia comuna (aproximat o exacte).
Amb totes les dades introduïdes, obtindrem l'impacte econòmic de l'absentisme, diferenciant entre costos directes i indirectes. També podem:
- Visualitzar el resultat de forma gràfica
- Exportar la informació en format pdf.
Interpretació de les dades del simulador
Aquesta eina no pretén mostrar la informació detallada sobre l'absentisme real de l'empresa sinó que busca destacar com determinats costos directes influeixen sobre el pes real de les baixes laborals.
Quins són els costos directes?
Els costos que ha d'assumir l'empresa, en concepte de cotitzacions a la Seguretat Social, pels treballadors que es troben en situació d'incapacitat temporal. També el complement fins al 100% de la base reguladora, si l'empresa estigués obligada (ha d'indicar-se en el simulador).
Quins conceptes s'inclouen dins dels costos indirectes?
Els costos indirectes inclouen conceptes molt diversos i en el simulador s'han considerat els següents: hores extres, formació del substitut, ralentització productiva, sobreesforços, desantenció de comandes, qualitat del servei i increment de rebutjos.
Existeixen moltes teories sobre el pes dels costos indirectes respecte als directes, destacant, d'un costat la d'Heinrich, que els atorga un valor de 4 a 1 respecte als costos directes, i la de Hinze, que suggereix una proporció 20 a 1, si bé únicament considera els costos derivats de les contingències professionals.
En el nostre cas, per a calcular els costos indirectes el simulador aplica tres valors diferents en funció del tamany de l'empresa: petita, mitjana i gran:
- Empresa petita (de 2 a 50 treballadors): 3'50
- Empresa mitjana (de 51 a 200 treballadors): 3'25
- Empresa gran (més de 200 treballadors): 2'95
¿T'ajudem a gestionar-ho? Clic aqui, deixa'ns les teves dades i ens posarem en contacte