Nutrició i alimentació saludable

Una alimentació sana és la base per a un bon estat de salut. Des d'Umivale Activa hem preparat material divulgatiu per a ajudar-te a mantenir una alimentació saludable i aconseguir-ne beneficis, entre els quals destaquem: reduir l'estrès, protegir el cor i millorar el nostre sistema immune.

L'objectiu és conscienciar sobre la importància de portar un estil de vida saludable.


Mujer viendo un producto en supermercado

Aliments envasats i el seu etiquetatge

Agafem un aliment envasat, donem la volta i llegim l'etiquetatge nutricional, entenem alguna cosa? Amb aquest material et mostrarem en què t'has de fixar quan llegeixes els ingredients, la informació nutricional i les declaracions dels diferents grups d'aliments envasats.

 

Aliments envasats

 

Tipus de gana i alimentació conscient

L'alimentació conscient consisteix a dedicar una atenció plena a l'hora d'alimentar-nos. Si mengem de forma conscient, serem capaços d'escoltar les nostres sensacions identificant el tipus de gana que tenim.Com podem menjar i beure més saludable fora de casa?

De vegades, per motius laborals o de lleure hem de fer ingestes fora de casa. Per aconseguir que aquestes siguin saludables, t'oferim els consells següents.Aprèn el batch cooking i optimitza el temps

Una bona organització del menú i tenir idees de receptes saludables, són claus per a planificar-te táperes per al treball a través de la tècnica del batch cooking.

A continuació, t'oferim una sèrie de consells sobre com dur a terme a la pràctica el batch cooking.

Planificació de menús saludables

Si vols alimentar-te de forma més saludable però no saps per on començar, en aquests materials descobreix les claus per a organitzar menús diaris o setmanals saludables, que t'ajudaran a portar una alimentació més equilibrada.

Esport i alimentació

Adaptar l'alimentació a la intensitat, el tipus i la durada de l'exercici que es realitza és important per al rendiment físic i la salut de l'esportista.

A continuació es presenten algunes recomanacions sobre la distribució dels aliments en menjars i sopars, segons la intensitat de l'activitat física que es realitzi (suau, moderada o forta).

Alimentació saludable segons el nostre tipus de treball

Les tasques que realitzem durant la nostra jornada laboral i el tipus d'activitat és determinant a l'hora d'organitzar els hàbits alimentaris.

A continuació, t'oferim una sèrie de consells per a aconseguir una alimentació saludable tenint en compte diferents tipus de treball.

Aprèn a menjar segons la teva edat i necessitats fisiològiques

La nostra alimentació ha de variar depenent de l'edat i de les necessitats fisiològiques. És important tenir uns bons coneixements sobre nutrició per aportar a l'organisme els nutrients necessaris per portar una bona alimentació i una vida saludable.

Saps com gestionar i realitzar una compra saludable?

A l'hora de cuidar l'alimentació el més important és tenir la nevera i el rebost ple d'aliments saludables.

Consells per a realitzar una compra saludable:

Relació entre salut laboral i alimentació. La importància de triar aliments de qualitat

Part del nostre dia el passem en l'entorn laboral i és important tenir bons hàbit alimentaris amb l’objectiu de prevenir malalties cardiovasculars i reduir l'absentisme laboral.

Consells saludables

A continuació t'oferim consells per a aconseguir una alimentació saludable.

consejos saludables alimentación